Svetovni dan ozaveščanja o srčnem popuščanju

V sklopu svetovnega dneva ozaveščanja o srčnem popuščanju bomo v številnih bolnišnicah izvajali izobraževalne delavnice.

V SB Toploščica so v programu naslednji dogodki:
7.05. bo predavanje za zdravstvene delavce in sodelavce.

8.05. izide članek v lokalnem časopisu Naš čas z naslovom: Srčno popuščanje-kako ga odkriti, zdraviti in z njim živeti? Istega dne bo ob 13h oddaja na lokalni televiziji VTV oddaja Ali vaše srce popušča?

9.05. v Bolnišnici odpiramo izobraževalno steno na temo Ali vaše srce popušča?

13.05. bo v Medobčinski knjižnici Žalec predavanje z naslovom: Srčno popuščanje-kako ga odkriti, zdraviti in z njim živeti?

14.05. bo občinsko slovesnost ob podelitvi zlatega znaka DMS. Strokovni del z delavnico nosi naslov: Obravnava bolnika v ambulanti za srčno popuščanje.

S planinci, pohodniki ter nordijskimi hodci pripravljamo projekt - Za zdravo srce gremo v gore!


V SB Brežice so pripravili:
8.5.2014 ob 14h: delavnica za DMS in SMS, ki jo bo pripravila Janja Skoporc, DMS z naslovom" Vodenje bolnika v ambulanti za srčno popuščanje" ( v sejni sobi SB Brežice)

13.05.2014 ob 13.30: predavanje za zaposlene, ki ga bo pripravila Alenka Božič Žibert , dr.med, spec.internist z naslovom "Srčno popuščanje" ( v knjižnici internega oddelka)

14.05.2014 ob 13h: predavanje za bolnike, ki ga bomo pripravili v sodelovanju s Koronarnim klubom Brežice in Društvom za zdravje srca in ožilja Posavje , ki ga bo pripravila Alenka Božič Žibert, dr.med, spec.internist z naslovom "Sodelovanje bolnika pri zdravljenju srčnega popuščanja" ( v sejni sobi SB Brežice)Ekipa dr. Nina Pirnat, dr. Dejan Majc in prof. Mitja Lainščak se je udeležila teka trojk.